فهرست مطالب

فیزیولوژی محیطی گیاهی - پیاپی 53 (Spring 2019)

نشریه فیزیولوژی محیطی گیاهی
پیاپی 53 (Spring 2019)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهناز اقدسی*، محمد فاطمی، اسیه اسدی رکابدارکلایی صفحات 1-15
    سرخارگل (Echinaceae prupurea)، گیاهی علفی و چند ساله از تیره ی کاسنی است که خواص دارویی متعددی از آن گزارش شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تنش شوری بر رشد و برخی پارامترهای بیوشیمیایی این گیاه است. به این منظور گیاهچه های سرخارگل به مدت 20 روز در محیط کشت هوگلند حاوی غلظت های مختلف نمک (0، 25، 50، 75، 100 میلی مولار) تیمار شدند. آزمایش در قالب طرح بلوک های تصادفی با 5 تکرار انجام شد.  نتایج حاصل نشان داد که شوری در سطوح مختلف اثر معنی داری بر وزن خشک اندام هوایی نداشته است. اما تیمار گیاهچه ها با غلظت 25 میلی مولار نمک سبب افزایش معنی دار وزن خشک و تر ریشه شده است. همچنین تیمار شوری به ترتیب سبب افزایش و کاهش قندهای محلول بخش هوایی و ریشه شد. بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت نشان داد که شوری بر فعالیت آنزیم کاتالاز اثر معنی داری نداشته و تنها در تیمار 75  میلی مولار سبب افزایش معنی دار فعالیت آنزیم پراکسیداز در هر دو بخش هوایی و ریشه شده است. سنجش ترکیبات فنلی نیز نشان داده که تیمار شوری به ترتیب سبب کاهش و افزایش میزان این ترکیبات در بخش هوایی و ریشه شده است. نتایج حاصل از آنالیز HPLC نشان داد که بالاترین میزان شیکوریک اسید (3/1 میلی گرم در هر گرم وزن خشک) در ریشه گیاهچه های شاهد مشاهده شد. در حالی که تیمار گیاهچه ها با غلظت های 25 و 50 میلی مولار نمک اثر معنی داری بر میزان شیکوریک اسید بخش هوایی نداشته است، تیمار 75 میلی مولار نمک سبب کاهش میزان این ترکیب شده است. نتایج حاضر نشان داد که تیمار 50  میلی مولار نمک به ترتیب سبب افزایش 2 و 5 برابری در میزان  کافئیک اسید (پیش ماده شیکوریک اسید) و کلروژنیک اسید در اندام ریشه شد. با توجه به شواهد حاضر به نظر می رسد که با اعمال تنش شوری بتوان تولید ترکیبات با ارزش دارویی گیاه سرخارگل را افزایش داد.
    کلیدواژگان: رشد، سرخارگل، شیکوریک اسید، کافئیک اسید، کلروژنیک، فنل
  • ابراهیم غلامعلی پور علمداری*، عالیه سیدی، حسین صبوری، زینب اورسجی، عباس بیابانی صفحات 16-29
    هدف از این آزمایش، ارزیابی محتوی متابولیتی (اولیه و ثانویه) و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف علف هرز نیلوفر پیچ نظیر ساقه، برگ و میوه به علاوه مخلوطی از آن ها بود. ابتدا علف هرز مورد برسی در مرحله میوه دهی جمع آوری و به تفکیک اندام جدا گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف نیلوفر پیچ به روش DPPH مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که مخلوطی از اندام های علف هرز نیلوفر پیچ و سپس برگ از بیشترین مقدار فنل کل برخوردار بودند. در مورد آنتوسیانین ها، بیشترین مقدار آن ها به برگ اختصاص داشت. در حالی که ساقه از کمترین میزان هر دوی متابولیت های ثانویه برخوردار بود. هم چنین نتایج نشان داد که بیشترین میزان قندهای محلول و پرولین به اندام برگ اختصاص داشت. ضرایب همبستگی داده ها نشان داد که میزان آنتوسیانین ها در اندام های مختلف نیلوفر پیچ رابطه مثبت و معنی داری با قندهای محلول و اسید آمینه پرولین داشتند. مطابق نتایج، با افزایش میزان متابولیت ثانویه آنتوسیانین ها در اندام های مختلف، میزان نشاسته و پروتئین به طور معنی داری کاهش یافت. مقایسه میانگین فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف نیلوفر پیچ نشان داد که برگ و میوه به ترتیب از بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی در مهار رادیکال های آزاد برخوردار بودند. با توجه به تاثیرگذاری نوع اندام علف هرز نیلوفر پیچ بر کمیت محتوی متابولیتی به ویژه ترکیبات ثانویه نظیر فنل ها، آنتوسیانین ها به همراه فعالیت آنتی اکسیدانی، شاید بتوان این گیاه بخصوص اندام برگ را به عنوان کاندیدی قابل تامل برای تجزیه اکسیداتیو رادیکال های آزاد، بهبود ارزش تغذیه ای غذا و یا علف کش ها با منشاء طبیعی با توجه به زیست توده بالا معرفی نمود.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین ها، اندام برگ، تجزیه اکسیداتیو، روش DPPH، فنل کل
  • رمضانعلی خاوری نژاد*، فاطمه ملک احمدی، ندا سلطانی، فرزانه نجفی، طاهر نژادستاری صفحات 30-46
    گرم شدن تدریجی زمین به دلیل استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی، افزایش قیمت، آلودگی های زیست محیطی و تولید گازهای گلخانه ای سبب شده تا دانشمندان درصدد تولید سوختی تجدیدپذیر و جایگزین سوخت های فسیلی باشند. این مطالعه با هدف بررسی پتانسیل چهار گونه جلبک سبز به عنوان مواد خام تولید کننده چربی برای سنتز بیو دیزل انجام شد. بعد از خالص سازی، نمونه هادر محیط کشت BBM و N8 در دمای 25 درجه سانتی گراد تحت نور دائمی و 7 pH نگهداری شدند. نرخ رشد، میزان رنگیزه کلروفیل، کاروتنوئید و میزان لیپید نمونه ها اندازه گیری شدند. میزان کل اسیدهای چرب با کمک دستگاه FTIR و پروفایل اسیدهای چرب با استفاده ازدستگاه GC-Mass سنجیده شد. نتایج نشان داد بالاترین میزان رشد و تولید بیومس و کمترین زمان تقسیم و همچنین بیشترین میزان تولید لیپید مربوط به جلبک سبزISC 94  Scenedesmus spمی باشد. در جلبک سبزISC 94  Scenedesmus sp، پالمتیک اسید (74/42 درصد)، استئاریک اسید (56/29 درصد)، پالمیتولئیک اسید (2/10 درصد)، اولئیک اسید (72/6 درصد)، لینولئیک اسید (72/1 درصد)، α- لینولنیک اسید (636/1 درصد) اندازه گیری شد. به علاوه، آنالیز لیپیدها نشان داد که 80 درصد اسیدهای چرب از نوع اشباع و غیراشباع با یک پیوند دوگانه بودند. همچنین پالمیتیک اسید و اولئیک اسید مهم ترین اسیدهای چرب جداسازی شده می باشند. بنابراینسندسموس به دلیل تولید بالاترین و بهترین محتوای لیپیدی می تواند به عنوان یک کاندید مناسب برای سوخت بیو دیزل معرفی گردد.
    کلیدواژگان: سوخت زیستی، جلبک های سبز، درصد اسیدهای چرب و کروماتوگرافی گازی
  • سارا فرسرایی، محمد مقدم* صفحات 47-58
    به منظور بررسی تاثیر قارچ‏های مایکوریزا و محلول‏پاشی پوترسین بر برخی صفات بیوشیمیایی، میزان اسانس و بیوماس اندام هوایی ریحان سبز (Ocimum ciliatum L.)، آزمایشی گلدانی به صورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل قارچ مایکوریزا در 3 سطح (عدم کاربرد، Glomus mossea، Glomus intraradicese) و محلول پاشی پوترسین در سه سطح (0، 1 و 2 میلی‏مولار) به عنوان فاکتورهای اصلی و چین برداشت به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد کاربرد قارچ‏های مایکوریزا و پوترسین بر صفات بیوشیمیایی، بیوماس تر و خشک اندام هوایی و میزان اسانس گیاه تاثیر داشتند. بیشترین میزان کلروفیل a  و میزان اسانس در تیمار کاربرد قارچ G. mossea و پوترسین با غلظت 2 میلی‏مولار در چین اول مشاهده شدند. بیشترین میزان کلروفیل b و کارتنوئیدها با کاربرد قارچ  G. intraradicese و پوترسین با غلظت 2 میلی‏مولار در چین اول بدست آمد. اما با افزایش طول روز و دما در چین دوم برداشت از میزان رنگیزه های فتوسنتزی کاسته شد. بیشترین فعالیت آنتی‏اکسیدانی و فنل کل در تیمار کاربرد قارچ G. intraradicese و عدم محلول پاشی پوترسین در چین دوم برداشت مشاهده شد. بیوماس تر و خشک اندام هوایی با کاربرد قارچ G. mossea به بیشترین میزان خود رسید؛ اما تفاوت معنی‏داری بین دو غلظت پوترسین مشاهده نشد و تنها نسبت به عدم کاربرد پوترسین افزایش معنی‏داری نشان داد. به طورکلی کاربرد هر دو نوع قارچ به عنوان کود زیستی همراه با محلول‏پاشی پوترسین در غلظت 2 میلی‏مولار توانست صفات مورد مطالعه در این تحقیق را به طور معنی‏داری بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: بیوماس، رنگیزه‏های فتوسنتزی، فعالیت آنتی‏اکسیدانی، کود زیستی، میزان اسانس
  • سید مجتبی حسینی، اسماعیل سیفی*، محمد علی آقاجانی صفحات 59-73
    عارضه قهوه ای شدن گوشت آلو رقم شابلون یکی از عوارض مهم در استان گلستان می باشد. با توجه به این مشکل، پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر شرایط اقلیمی موثر بر بروز این عارضه و سایر صفات فیزیکوشیمیایی میوه در قالب طرح آشیانه ای در سه تکرار انجام شد. اثر تیمارهای مختلف شامل منطقه (آزاد شهر، بندرگز، گنبد و آق قلا) بر صفات تعداد کل میوه، عملکرد و درصد آلودگی نشان داد که تیمار منطقه تاثیر معنی داری بر صفات ذکر شده داشت. نتایج نشان داد که بیش ترین تعداد کل میوه و عملکرد مربوط به منطقه بندرگز و کمترین مقادیر مربوط به منطقه آزادشهر بود. همچنین بیش ترین درصد آلودگی مربوط به منطقه بندرگز بود و در منطقه ی گنبد و آق قلا هیچ آلودگی مشاهده نشد. تجزیه داده ها در مناطق آلوده (آزادشهر و بندرگز) نشان داد که منطقه تاثیر معنی داری بر صفات ظاهری میوه داشت. همچنین اثر نوع میوه در جهت در منطقه بر کل صفات شیمیایی معنی دار بود. نتایج حاصل از مقایسه میانگین ها نشان داد که بیش ترین میزان وزن، طول و قطر میوه و همچنین بیش ترین وزن عرض و ضخامت هسته و بیش ترین درصد گوشت در میوه های آزادشهر مشاهده شد. بیش ترین مقدار مواد جامد محلول مربوط به میوه سالم جنوب غربی درخت در بندرگز و کمترین مقدار مربوط به میوه سالم شمال غربی درخت در آزادشهر بود. صفات ظاهری میوه (وزن میوه، طول میوه، قطر میوه، نسبت طول به قطر میوه) همبستگی معنی داری با صفات ظاهری هسته (طول هسته، قطر هسته، نسبت طول به قطر هسته و ضخامت هسته) و وزن گوشت میوه داشت. از بین صفات ظاهری، وزن میوه، طول میوه، قطر میوه، عرض هسته و ضخامت هسته و از بین صفات شیمیایی فقط اسیدیته کل با pH همبستگی معنی دار داشت.
    کلیدواژگان: خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رقم شابلون، عارضه ی فیزیولوژیکی، قهوه ای شدن گوشت، Prunus saliciana
  • الهام جعفریان، مهراب یادگاری*، رامین ایرانی پور صفحات 74-89
    به منظور بررسی اثر پرایمینگ بذر خرفه بر میزان پالایش عناصر سنگین کروم و سرب و صفات رشدی خرفه، آزمایشی در دو مرحله آزمایشگاه و مزرعه در سال 1396 انجام شد. طرح آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل 3 عامل با 3 تکرار به صورت گلدانی انجام شد. تیمارها عبارت از بذور پرایم (با غلظت 1 میلی مول اسیدسالیسیلیک) و غیرپرایم، سطوح مختلف کروم (0، 25، 75 و 100 میلی گرم در کیلوگرم) و سرب (0، 50، 150و 300 میلی گرم در کیلوگرم) بودند. نتایج نشان داد سطوح مختلف کروم و سرب تاثیر معنی داری بر خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی داشت. با افزایش غلظت فلزات، مقدار صفات وزن تر و خشک اندام های زمینی و هوایی و درصد عصاره ساختار هوایی، به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش یافت. بیشترین مقادیر صفات وزن تر و خشک اندام های زمینی و هوایی و درصد عصاره ساختار هوایی، مربوط به گیاهان پرایم شده بدون آلودگی فلزات سنگین و پایین ترین میزان در گیاهان غیرپرایم با بالاترین سطوح آلودگی کروم (100میلی گرم بر کیلوگرم) و سرب (300 میلی گرم بر کیلوگرم) بدست آمد. با توجه به نتایج بدست آمده، پرایمینگ بذر خرفه، تاثیر افزاینده در پالایش عناصر کروم و سرب از خاک داشت.
    کلیدواژگان: اسید سالیسیلیک، پالایش عناصر، فلزات سنگین، عصاره
  • مصطفی زمان فشمی*، امیرحسین شیرانی راد، محمد رضا داداشی، علی خورگامی صفحات 90-103
    به منظور بررسی واکنش عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام بهاره کلزا در کشت زمستانه به تراکم های مختلف بوته در شرایط کاربرد سلنیوم، آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپیلت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سالهای زراعی 1393و 1394 در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج اجرا گردید. تراکم بوته در سه سطح (40، 60 و 80 متر مربع) و سلنیوم در دو سطح (عدم محلول پاشی (با آب خالص) شاهد و محلول پاشی با سلنیوم به میزان 30 گرم در لیتر سلنات سدیم) به صورت فاکتوریل در کرت های اصلی و رقم در پنج سطح (Sarigol، Hyola 401، Jacomo،Jerome ، Dalgan) در کرت های فرعی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایش نشان دادند که تیمارسال، تراکم بوته، سلنیوم ،رقم و تراکم بر سال، رقم برتراکم اثر معنی داری بر تعداد خورجین در بوته، تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه و عملکرد دانه داشتند. رقم Dalgan در تراکم 40 مترمربع بالاترین میزان وزن هزار دانه و عملکرد دانه بالاتری نسبت به ارقام دیگر داشت. این رقم بالاترین عملکرد بیولوژیک با وزن 25/16622 کیلوگرم در هکتار را در تراکم 40 مترمربع دارا بود. همچنین با توجه به بررسی نتایج در هر دوسال اجرای آزمایش مشخص گردید که بالاترین میزان صفات مورد آزمایش در هنگام محلول پاشی سلنیوم بدست آمد.
    کلیدواژگان: بوته، خورجین، سلنات سدیم، عملکرد بیولوژیک، محلول پاشی
  • مهسا بهرام پور، مریم دهستانی اردکانی*، مصطفی شیرمردی، جلال غلام نژاد صفحات 104-116
    خشکی یکی از مهم ترین تنش های محیطی است که موجب کاهش تولید و عملکرد گیاه خصوصا در مناطق خشک و نیمه خشک می گردد. هدف از پژوهش حاضر کاربرد برخی مواد آلی اصلاحی در خاک جهت افزایش مقاومت گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis L.) به تنش خشکی بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. تیمار ها شامل شش ماده اصلاحی (شاهد (فقط خاک)، یک و دو گرم نانو کود پتاسیم به ازای یک کیلوگرم خاک، 30 درصد حجمی گلدان کوکوپیت، پالم پیت و بقایای گیاه روناس) در سه سطح خشکی (40، 60 و 80% ظرفیت مزرعه) بودند. بر اساس نتایج به دست آمده با افزایش سطح تنش خشکی وزن تر و خشک گل و ریشه به طور معنی داری کاهش یافت. در حالی که فعالیت آنزیم پراکسیداز به طور معنی داری افزایش یافت. بیشترین میزان وزن تر و خشک گل و ریشه در گیاهان تیمار شده با بقایای روناس حاصل شد. همچنین کم ترین وزن تر و خشک ریشه و گل در تمام سطوح خشکی در گیاهان تیمار شده با پالم پیت به دست آمد. گیاهانی که با پالم پیت تیمار شده بودند در هر سه سطح تنش خشکی وارد فاز زایشی و تولید گل نشدند. وزن تر گل با وزن خشک گل، وزن تر و خشک ریشه و جذب فسفر همبستگی معنی دار نشان داد. به طورکلی، نتایج به دست آمده نشان داد که بقایای گیاه روناس در مقایسه با سایر تیمارها، به خوبی توانست مقاومت گیاه همیشه بهار را به تنش خشکی افزایش دهد و می-تواند به عنوان بستر کشت جدید معرفی شود.
    کلیدواژگان: بستر کشت، پالم پیت، روناس، شاخص های رشد، کوکوپیت، نانو کود پتاسیم
|
  • Mahnaz Aghdasi *, Mohammad Fatemi, Asieh Asadi Pages 1-15
    Echinaceae prupurea, belongs to the Asteraceae family and is a perennial herb with different medicinal properties. The aim of the present study was to investigate the effect of salt stress on growth and some important biochemical parameters of this plant. For this purpose, Echinaceae prupurea plantlets were grown in Hoagland medium supplemented with different concentrations of NaCl (including 10, 50, 100, 300, and 500 mM) for 20 days. The experiment was carried out in a completely randomized design with five replications. The obtained result showed that the effects of different concentrations of NaCl were not significant on shoot dry weights. But root fresh and dry weights exhibited a significant increasing trend by 25 mM NaCl treatment. Meanwhile, the current data showed that increasing salt concentration in the medium caused an increase and decrease in soluble sugar level in shoots and roots, respectively. While salt stress did not show any significant effect on catalase enzyme activity, peroxidase enzyme activity was significantly increased by 75 mM NaCl treatment, in both shoots and roots. On the other hands, salinity treatment significantly decreased and increased total phenol levels in shoots and roots, respectively. The data from HPLC analysis demonstrated that the highest level of cichoric acid (1.3 mg/g dry weight) was observed in roots of control samples. While NaCl at the level of 25 and 50 mM concentrations did not show any significant effect on cichoric acid amount, it was significantly decreased by 75 mMN aCl treatment. Moreover, 50 mM NaCl treatment enhanced 2 and 5 fold caffeic acid (precursor of cichoric acid) and chlorogenic acid level in root organ, respectively. It seems salt stress can increase the important medicinal secondary metabolites of Echinaceae purpurea.
    Keywords: Caffeic acid, Chlorogenic acid, Cichoric acid, Echinaceae prupurea, Growth, Phenol
  • Alie Syedi, Hossein Sabouri, Zeinab Avarseji, Abbas Biabani Pages 16-29
    The purpose of this study was to evaluate metabolites content (primary and secondary) and antioxidant activity of different organs of Ipomoea tricolor weed including stem, leaf, and fruit leaf, individually and in combination. The weed under study was first collected at fruit stage and divided into organs. Antioxidant activities of various organs of Ipomoea tricolor were measured according to the method of DPPH. Results showed that mixed organs of Ipomoea tricolor and then leaf had maximum total phenol contents in that order. In case of anthocyanins, the highest levels were obtained from leaf while the lowest content of both secondary metabolites were found in the stem. Results also showed that leaves had maximum soluble sugars and proline contents. Correlation coefficient of data showed a significant positive relationship between anthocyanin contents of various organs of Ipomoea tricolor and their soluble sugar and proline contents. According to the findings, content of protein and starch in various organs significantly decreased with an increase in the secondary metabolite contents of anthocyanins. Mean comparison of antioxidant activity of various organs of Ipomoea tricolor showed that leaf and fruit had the highest and lowest antioxidant activities for inhibiting free radicals, respectively. Regarding the effect of the type of Ipomoea tricolor weed organ on the quantity of metabolites especially secondary compounds like phenols and anthocyanins and also antioxidant activity, the plant, especially the leaves may be introduced as a notable candidate for oxidative decomposition of free radicals, improving the nutritional value of food, or as a natural herbicide due to its high biomass.
    Keywords: Anthocyanin, Leaf organ, DPPH method, Oxidative decomposition, Total phenol
  • Ramazanali Khavarinejad *, Fatemeh Malekahmadi, Neda Soltani, Farzaneh Najafi, Taher Nejadsattari Pages 30-46
    Global warming, due to the excessive use of fossil fuels, rising prices, environmental pollution, and greenhouse gas emission, have made scientists produce a renewable fuel as a replacement for fossil fuels. The aim of this study was to evaluate the potential of four species of green algae as raw materials for biodiesel production. After purification, samples were kept in BBM and N8 culture medium at 25° C, pH 7, and under constant light. Growth rate, chlorophyll content, carotenoid concentration, and lipid content were measured. The total fatty acid contents and fatty acid profiles were measured with FTIR and GC-Mass, respectively. Findings showed that the highest growth rate and biomass production, and the minimum division time and also the maximum lipid contents belonged to the green algae Scenedesmussp ISC 94. Moreover, palmitic acid (42.74%), stearic acid (29.56%), palmitoleic acid (10.2%), oleic acid (6.72%), linoleic acid (1.72%), and α-linolenic acid (1.64%) were measured in Scenedesmussp ISC 94. The fatty acid composition of the microalgal lipid comprised over %80 of saturated and monounsaturated fatty acids with a double bound. Also, palmitic and oleic acids were the majore fatty acids isolated. Therefore, ecause of high lipid production and the best lipid content, Scenedesmussp ISC 94 is recommended for its potential as a biodiesel feedstock.
    Keywords: Biodiesel, Fatty acid percent, Gc, Green algae
  • Sara Farsari, Mohammad Moghaddam * Pages 47-58
    In order to investigate the effect of mycorrhizal fungi and foliar application of putrescine on some biochemical characteristics, essential oil content, and biomass of basil (Ocimumciliatum L.), a split plot in time experiment with three replications was performed based on a completely randomized design. Treatments included three levels of mycorrhizal fungi (control, Glomusmossea, and Glomusintraradicese) and three levels of putrescine (0, 1, and 2 mM) as main factors and two harvesting times as sub-factor. Results indicated that application of mycorrhizal fungi and putrescine influenced  the biochemical traits, fresh and dry biomass of aerial parts, and essential oil content of the plants. The highest amount of chlorophyll a and essential oil content were observed at G. mossea and 2 mM putrescine application in the first harvesting time. The highest amounts of chlorophyll b and carotenoid were obtained at G. intraradicese and 2 mM putrescine application in the first harvesting time. But with increasing the day time length and temperature, the amount of photosynthetic pigments in the second harvesting time decreased. The highest antioxidant activity and total phenolic content were observed in the treatment of G.intraradicese without putrescine spraying in the second harvesting time. The highest fresh and dry biomass of aerial parts were observed by applying G. mossea; but, no significant difference was observed between the two concentrations of  putrescine and only a significant increase was recorded in comparison with no putrescine treatment. Generally, applying both types of mycorrhizal fungi as biofertilizers with foliar application of 2mM putrescine could significantly improve the traits in this study.
    Keywords: Antioxidant activity, Biomass, biofertilizer, Essential oil content, Photosynthetic pigments
  • Seyyed Mojtaba Hosseini, Mohammad Ali Aghajani Pages 59-73
    Plum flesh browning is one of the most important disorders in Golestan. This research is aimed to evaluate the effects of climatic conditions on this disorder and other physiochemical traits of the fruit. The evaluation was done using a randomized complete block in a nested design with three replications. The influence of different regions (Azad Shahr, Bandar Gaz, Ghonbad, and AghGhala) on total fruit number, yield, and the percentage of disorder were significant. Results demonstrated that the most fruit number and yield belonged to Bandar Gaz while Azad Shahr had the lowest levels of these attributes. In addition, the highest disorder percentage was registered in Bandar Gaz, whereas no disorder was observed in Ghonbad and Agh Ghala. Data analysis in infected regions (Azad Ahahr and Bandar Gaz) revealed that region had a significant effect on some physical traits of fruits. Furthermore, the effect of type of fruit in region was significant on all chemical traits. Comparison of means showed that the highest fruit length, fruit diameter, stone weight, and stone length belonged to normal fruits of Azad Shahr. The highest soluble solid content was recorded in normal fruits of southwestern Bandar Gaz and the lowest soluble solid content was seen in normal fruits of northwestern Azad Shahr. Physical traits of fruits (weight, length, diameter, and the ratio of length to diameter) showed a significant correlation with physical traits of stone (length, diameter, the ratio of length to diameter, and stone thickness), and the weight of fruit flesh. Among physical traits, fruit weight, fruit length, fruit diameter, stone width, and stone thickness, and among chemical traits only total acidity had a significant relationship with pH.
    Keywords: Cultivar Shablon, Flesh browning, Physicochemical traits, Physiological disorder, Prunus saliciana
  • Elham Jafarian, Ramin Irani Pour Pages 74-89
    In order to investigate the effect of seed priming on the purification capacity of heavy metals chromium and lead and growth traits of purslane, an experiment was conducted at two stages of the field and the laboratory during 2017. The experimental design was conducted in a completely randomized design with 3 factors in a factorial layout with 3 replications in a pot. Treatments in the field included seed priming (by 1mM salicylic acid), non-primed seeds, and different levels of chromium (0, 25, 75, and 100 mg/kg) and lead (0, 50, 150 and 300 mg / kg). Results showed that different levels of chromium and lead had significant effects on morpho-physiological characteristics of the plants. With increasing heavy metal concentration, fresh/dry weight of root/shoot and shoot extraction significantly decreased compared to control. The highest values of fresh/dry weight of root/shoot and shoot extraction were obtained from primed seed and no heavy metals treatment while the lowest levels were obtained from the highest levels of chromium (100 mg / kg) and lead (300 mg / kg) treatments in non-primed seeds. Based on the obtained results, seed priming with salicylic acid had increasing effect on the remediation of chrome and lead elements from soil.
    Keywords: Extraction, Heavy metals, Remediation, salicylic acid
  • Mostafa Zaman Fashami *, Amir Hossein Shiranirad, Mohammad Reza Dadashi, Ali Khorghami Pages 90-103
    To the response of yield and yield components of spring rapeseed varieties in cultivation of winter to plant density in terms of the use of selenium, a factorial experiment split-plot in randomized complete block design with three replications in crop years 2014 and 2015 in the Research Institute of Plant Improvement and Karaj seed was carried out. Plant density in three levels (40, 60 and 80 square meters) and selenium on two levels (non-sprayed (with water) control and foliar application of selenium at a rate of 30 grams per liter of sodium selenate) factorial in main plots and numbers in five levels (Sarigol, Hyola 401, Jacomo, Jerome, Dalgan) were the subplots. The results showed that Tymarsal, density, selenium, variety and density of the year, the Brtrakm significant effect on number of pods per plant, seeds per pod, seed weight and seed yield. Dalgan figure at 40 meters the highest seed weight and seed yield was higher than other varieties. The highest biological yield 16622.225 weight in kg per hectare had 40 square meters. According to the survey results also showed that the highest yield in both years obtained when spraying selenium were tested.
    Keywords: plant, pods, sodium selenate, Biomass, Foliar application
  • Mahsa Bahrampour, Maryam Dehestani, Ardakani *, Mostafa Shirmardi, Jalal Gholamnezhad Pages 104-116
    Drought is one of important environmental stresses that cause decreasing of production and yield in arid and semi-arid areas. Aim of this study was using of some amendment compounds in soil to increase marigold plant (Calendula officinalis L.) resistance to drought stress. Experiments were performed in factorial according a completely randomized design with three replications. Treatment were consisted of six amendment compounds (control (only soil), 1 and 2 g/kg nano- potassium fertilizer, 30% of vase volume cocopeat, 30% of vase volume palm peat and 30% of vase volume madder plant residues) in three levels of drought stress (40, 60 and 80% of field capacity). According to the results by increasing the drought level, fresh and dry weight of flower and root significantly decreased. While peroxidase enzyme activity significantly increased. The highest fresh and dry weight of flower and root was obtained in plants were treated by madder plant residues. The lowest fresh and dry weight of flower and root in all drought levels obtained in plants were treated by palm peat. Plants were treated by palm peat in all three levels of drought did not show reproductive phase and flower. Fresh weight of flower had significant correlation by dry weight of flower, fresh and dry weight of root and phosphorus uptake. Generally, results showed that madder plant residues in compare to other treatments increased marigold resistance to drought stress and could be introduce as a suitable organic compound of media culture.
    Keywords: Media culture, Palm peat, Madder Plant, Growth characteristics, Cocopeat, Nano-potassium